sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Varvassukat

Tässä nyt se viime viikolla lupaamani eka ihan kokonaan omalla ohjeella ja yrityksen ja erehdyksen kautta väännetty, juuri minulle sopiva kesäsukka! Mä en tiedä onko muut törmänneet samaan ongelmaan, mutta viileisiin kesäiltoihin ei vaan löydy sopivaa sukka-kenkäyhdistelmää. Mä vietän suurimman osan kesästäni paljain jaloin, muun ajan hengaan sandaaleissa. Sellaisissa, missä on isovarpaan vieressä se sellainen "remmi". Valitettavasti ohuetkaan villasukat ei toimi sellaisten sandaalien kanssa. Ratkaisuksi väänsin varvassukan! (Joskus jossain olen tälläiset villasukat nähnytkin ja todennut melko loistavaksi ideaksi!)


 Toinen kesäiltoihin liittyvä ongelma on itikat! Voi itku, kun niistä ei vaan pääse eroon! Siihen kiusaan olen havainnut parhaimmaksi ratkaisuksi peittävät vaatteet, siksipä näissä kesäsukissa onkin pitkä varsi, lyhyen sijaan! Heihei itikat! Ettepä syö nilkkojani paukamille!


Halusin, että näitten sukkien värit ja raidat pääsevät oikeuksiinsa, joten en halunnut tehdä tylsää joustinneulesukanvartta, vaan tyydyin alle 10cm pitkään jousinneulepätkään. Loppu varsi on tehty oikeana. Tein myös pohjakavennukset, koska pohkeeni ja nilkkani eivät (onneksi!!) ole saman paksuiset. Sukat istuvat jalkaan kuin nenä päähän!


Lankana käytiin kevään sny-kierrossa saamaani Regian sukkalankaa. Ensin meinasin tehdä langasta kuviosukat, mutta totesin hetken väännettyäni, että kuvio ei tule esiin tässä langassa, ainakakaan niin kuin haluaisin. Yksinkertaisemmat sukat, joissa on kuitenkin joku juju, oli kyllä ihan täydellinen ratkaisu! Näitä sukkia pidän varmaan koko kesän!

PS. Mies nauroi, että varvassukat näyttää ihan siltä, kuin olisin vetänyt lapaset jalkoihin. 
Mitä mieltä sinä olet?

2 kommenttia:

  1. Kiitos! Itekin tykkään näistä ihan hirmuisesti! Värikin on niin herkullinen että en kestä! :)

    VastaaPoista