torstai 31. toukokuuta 2012

Takaisinmaksun aika

Varmaan muittenkin mummot neuloo villasukkia? Meidän mummo ainakin neuloi mulle ja mun veljelle villasukkia, kun oltiin pienempiä. Sukat oli aina vähän sinne päin tehtyjä ja saman parin sukat saattoivat olla parikin kokoa eri kokoiset. Jos neulominen ei ihan ollut mummon juttu, niin virkkaaminen oli (ja on yhä)! Meillä on useampi päiväpeite, jonka mummo on virkannut. Mulla ei moiseen riittäisi kärsivällisyys, kastemekon virkkaminenkin ottaa koville..

Viime vuosina mummo ei ole enää neulonut ja virkkaminenkin on jäänyt vähemmälle. Maaliskuussa mummo kyseli, josko voisin neuloa hänelle kahdet parit sukkia. Suostuin ja muistin lupaukseni maanantai iltana. Pengoin hetken aikaa lankalaatikkoa ja löysin mummolle sopivaa lankaa...

 Ekana Fredrikat. Päästä meinasi katketa joku suoni, kun näitä maaantai-iltana aloitin. Tiistai aamuna kun aloitin uudestaan, niin kaikki vaikuttikin paljon selvemmältä ja loogiselta. Silti luulen, että seuraavat Fredrikat valmistuvat jo nopeammin ja vähemmällä kiroamisella.

 
  
Tässä on vielä lähempi kuva varren kuvioinnista. Sama kuvio on molemmin puolin nilkkaa sukan takana. Harmittaa, kun meidän kamera ei taaskaan tallentanut langan oikeaa väriä.

  
Lankana Novitan Jussi.

Toiset sukat on ihan perusohjeella tehty. Kävin eilen illalla nappaamassa S-marketista Novitan Seiskaveikkaa, värinä Papukaija. Musta nämä sukat on enemmän meidän mummon näköiset. Tälläiset iloiset ja ehkä jopa vähän epäsovinnaiset!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti