sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Jotain sinistä

Tulipas muuten mieleen näin sunnuntai aamuna, aamukahvin ryystön lomassa, että kyllä mä jotain olen joskus ommellutkin, ja ihan valmiiksi asti saanut!

Elokuussa huomasin, että kauppojen lastenvaaterekit ovat pullollaan harmaata ja mustaa siitä kohdasta, missä pienten poikien vaatteet ovat. Samalla tavalla, kuin tyttöjen rekeistä on hankala löytää muuta kuin vaaleanpunaisen eri sävyjä. En halunnut pukea meidän pikkumiestä niin tylsiin väreihin, joten päätin, että kun kotoa ompelukone ja saunuri kerta löytyy, niin ehkä olisi aika opetella ompelemaan niillä jotain aavistuksen haastavampaa, kuin t-paitoja.


Tadaa!! Vähän hyppäsin haasteellisempaan ompeluun kertarysäyksellä. Hupparin tekeminen oli suhteellisen helppoa. Vuorin ompeleminen vaati tosin jo ajatustyöskentelyä, mutta hyvä siitä tuli. Jumpsuittiin ompelin myös vuorin, vaikkei sitä ohjeessa ollutkaan. Vetskarin ompelemisesa meinasikin sitten jo pää räjähtää... Tai ei niinkään siinä ompelemisessa, vaan sen pähkäämisessä, miten vetskarin muka saa hyvin ommeltua. Kaavat sekä huppariin, että jumpsuitiin löytyvät Ottobren numerosta 4/12. Molemmissa vaatekappaleissa on kohtia, jotka nyt tekisin toisin, mutta hyvät niistä tuli! Kehtaa käyttää julkisilla paikoilla!

Molemmat vaatekappaleet ovat kokoa 62, mutta mielestäni melko reiluja (olen käsittänyt, että Ottobren kaavoissa näin usein on..?) Meidän pitkä hoikkeliini, hukkuu noihin molempiin, vaikka käyttääkin jo muuten 68cm vaatteita.

Kaikki kankaat on ostettu Kestovaippakaupasta, lukuunottamatta resorikanttia, joka on Myllymuksuilta.

2 kommenttia: