sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Lankoja, huiveja ja sukkia

Kerrottavaa ja kuvattavaa näyttää taas kertyneen vaikka kuinka ja paljon! Ekana esittelen ihania lankoja, jotka rakas ystäväni ÄitiVaimo ystävällisesti diilasi minulle Helsingin Lankamaailmasta. Alunperin yritin kovasti netissä valita mitä ihanuuksia sieltä itselleni toivoisin, mutta tehtävä osoittautui mahdottomaksi. Eihän netissä kuvien katselu ja tekstien lukeminen vaan ole sama, kuin paikan päällä lankojen hypistely! Päädyin luottamaan ÄitiVaimon erehtymättömään vaistoon ja siihen, että hän tuntee (lanka)mieltymykseni, ja annoin ostoksille vain hintakaton.


Heittäytyminen kannatti ja katsokaa, mitä ihanuuksia sain! Ruskea sävyistä Zitron Opus 1 -lankaa,  joka on sataprosenttista merinovillaa ja langan erikoisuus on aloe vera ja jojoba -käsittely. Ehkä maailmankaikkeuden pehmeintä lankaa!! Jotain ihanaa ja pehmeää tästä valmistuu Myrtille. Ensin vain pitää keksiä, että mitä. Sain myös kolme kerää Vikingin Milk & Honeya. Langassa on 70% puuvillaa ja 30% maitokuitua.

Kahdesta Milk & Honey -kerästä valmistui Modan (1/2010) ohjeella henkselihousut ja kolmannesta kerästä norjalaismyssy.  Kolmatta kerää on vielä jäljellä tuossa yläkuvassa näkyvä määrä. Taidan tehdä siitä pienet töppöset! Nämä odottaa pikku-Myrttiä. Henkselihousuista tuli melko isot, joten voi olla, että ne eivät pääse käyttöön vielä loppukesästä.


Kevään SNYltäni sain maaliskuun paketissa kerän Steinbach Wolle Aktiv Pronto -lankaa ja siitä tekeytyi muutamassa illassa kiva kolmiohuivi. Ohje on omasta päästä. Ensin pelotti tuleeko raitalangasta järkevän näköistä kolmiohuivia, mutta ainakin itse tykkään lopputuloksesta! Tämä huivi jää minulle ihan omaan käyttöön, kuten SNY toivoi.


Huhtikuun SNY-paketista taas löytyi punasävyistä SKY-lankaa. En ollut koskaan ennen neulonut röyhelöhuivia, ja hermohan tämän kanssa meni. Yritin epätoivoisesti katsoa Ally McBealia digiboksilta samalla kun neuloin, mutta eipä siitä katsomisesta lopulta tullut mitään. Ohjelma piti vaihtaa Huippikseen, koska se ei vaadi yhtä intensiivistä seuraamista. Lopulta kiukuttelin Huippiksen tytöille, kun lanka ei vaan suostunut toimimaan niin kuin MINÄ halusin ja silmukat tippuilivat koko ajan puikoilta. Iltaan mennessä huivi oli valmis! Aikaa ei mennyt yhteensä varmaan kolmeakaan tuntia, mutta en usko että tätä koettelemusta haluan ihan lähiaikoina uusia! Kiitos kuitenkin kokemuksesta SNYlle!

  
Alkukuusta olin vielä ihan pääsiäistunnelmissa ja kaivoin lankalaatikosta keltaista Nallea. En erityisen paljon pidä keltaisesta väristä vaatteissa, mutta jokin aika sitten Lindexin vauvanvaaterekistä lähti mukaan ihanaakin ihanampi leijona-body, joka tietenkin vaati kaverikseen keltaiset junasukat. En muista, että olisin neulonut meidän neideille näin paljon pieniä ihania asioita ennen heidän syntymäänsä. Kolmas kerta on näköjään se, mikä räjäyttää potin! Nämäkin on jemmassa Myrtille.


Viimeisenä vielä seiskaveikasta neulotut villasukat. Nämä on n. 1-vuotiaan kokoa ja olleet jo jonkin aikaa menossa kaverin lapselle lahjaksi. Josko huomenna jo muistaisin..


P.S. Näitäkin kuvia katsoessa on pakko todeta, että uusi kamera olisi melko jees...

1 kommentti:

  1. Siis toi Milk & Honey on vaan ihan mahtavan väristä!! Mun ehkä täytyy hakea jotain muuta sävyä myös itelleni ja neulasta tytöille pipot kesäiltoihin hyttysiltä suojaamaan.

    VastaaPoista