maanantai 4. maaliskuuta 2013

Uusiks meni!

Neuloin kesällä lyhythihaisen jakun


 Koska heinäkuussa olin vielä aika tuhdissa kunnossa vauvamasuni takia, jäi vähän epäselväksi, kuinka sopivan kokoinen valmis jakku lopulta on. Vauvamahan kadotessa ja iltojen viiletessä kävi ilmi, että jakku oli auttamattoman lyhyt minulle ja pitkälle selälleni.

Loppuvuodesta päätin lisätä jakkuun pitutttaneulomalal etukappaleet pidemmiksi ja neulaamalla takakappleeseen puuttuvan osan. Eipä ollutkaan niin helppoa, kuin olin kuvitellut! Kyllä tasaista oikeaa ja nurjaa neulaa, mutta helmineulett! Juu, ei mun hermoilla.

Viime viikolla lopulta luovutin ja purin jakun lopusta alkuun. Kun suurin ärsytys oli jäänyt taakse, tartuin taas puikkoihin ja sutaisin jakun uudestaan kokoon. Nyt pituuttakin on riittävästi.Tärkeintähän on, että pylly ei jäädy!


Nappikin meni vaihtoon, kun edellistä tarvittiin Isomman Neidin villatakkiin. Rehellisyyden nimissä tykkään tästä uudesta napista enemmän.

2 kommenttia:

  1. ihana! niin neule kuin Lillikin! ♥

    VastaaPoista
  2. Vau! Käyn aina välillä kurkkimassa ja aina löytyy hienoja uusia käsitöitä.

    Itse en ehkä ikinä saisi noin suurta neuletta valmiiksi, joten keskityn pienempiin ja vähän hitaammalla tahdilla. Purkaminen on kovin tuttua...

    VastaaPoista