sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Pitsikuvioiset sukat

Eilen illalla sain vihdoin valmiiksi pitsikuvioiset sukat, joitten käännöskukkasilla koristeltua ohjetta olin kironnut toista viikkoa. Malli on Simona Merchant-Destin suunnittelema ja julkaistu  Villit silmukat -sarjan Sukkia -osassa (Karisto). Kirjan suomennos tökkii todella pahasti ja lopulta niin pahasti etten edes tiedä tuliko kantapää neulottua oikein. Hyvältä sukat kuitenkin jalassa tuntuvat!

Nämä ovat ensimmäiset sukkani, joiden neulominen on aloitettu kärjestä. Helpommallakin olisi voinut aloittaa! Sukka on muuten reikäkuviota, mutta nilkan sisäsyrjässä on pitsikuvio. Varressa on myös joustinneuletta ja viimeiseksi on vielä virkattu reunus ja punottu nyörit. Lankana on käytetty samaa vanhaa (ja ah, niin rakasta) Nallea, jota sain pari kerää valmistujaislahjaksi.

3 kommenttia:

  1. Hei!

    Kauniit sukat olet neulonut!

    Itsekin olen tuskaillut tämän saman ohjeen suomennoksen kanssa kesästä asti ja välillä heittänyt homman sikseen. Nyt uuden vuoden lupauksena päätin tehdä sukat valmiiksi. Onneksi mainitsit kirjan nimen, niin saanen sen lainaksi alkuperäiskielellä!

    VastaaPoista