sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Kastejuhla

Tänään juhlittiin kuopuksen ristiäisiä. Sateisista viime päivistä huolimatta, tänään oli oikein kaunis aurinkoinen ja lämmin alkusyksyn päivä. Juuri sopiva pienen miehen ensimmäiselle juhlalle.

Kastetilaisuuden ajan pikkumiehellä oli päällä se pitkään ja hartaudella virkattu kastemekko. Täytyy myöntää, että minusta tämä kolmas tekemäni kastemekko on kaunein. 
Vei sen tekeminen eniten hermojakin!


Virallisuuksien jälkeen siirryttiin miehekkäämpiin vaatteisii, mekosta lahkeisiin. (Body ja sammarit löysin Lindexistä.) Slipoveria pienelle miehelle ei löytynyt mistään tämän kaupungin lastenvaaterekistä. Oli "pakko" tarttua puikkoihin. Langaksi valikoitui  Cascade 220 SW Sport -lanka. Pääasiassa materiaalinsa (merinovillaa) ja pestävyytensä (konepesu 40 asteessa) takia. Myös ihanan vihreä väri vaikutti asiaan!


Pienen sliparin valmistuminen joutui aikataulullisesti tiukille. Sen oli tarkoitus valmistua jo alkuviikosta, mutta koska malli oli omasta päästä, tuli monessa työvaiheessa purettua ja neulottua taas uudestaan. Vauhtia hidasti myös sairastamani enterorokko(?), joka iski täydellä teholla tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Kuume huiteli parhaimmillaan/pahimmillaan 39:n asteen tietämillä. Lopulta vaatekappale oli nappeja vaille valmis eilen. Tänään, tuntia ennen vieraiden saapumista ompelin viimeisen napin vasempaa olkaan.


Viikkoon mahtuu myös muuta kuin sairastaminen ja ristiäiset. Perjantai aamuna näin ikkunasta kuinka postisetä yritti laittaa meidän postilaatikkoon pakettia, joka ei lopulta sinne mahtunut. Ryntäsin pihalle, postilaatikolle, vain nähdäkseni seuraavalle postilaatikolle kaasuttavan postiauton takavalot. Postilaatikossa odotti kortti, jossa kerrottiin että postisetä oli yrittänyt toimittaa minulle isokokoista pakettia, joka ei lootaan mahtunut, ja saisin noutaa sen postista kello 17.30 jälkeen. 
En ilahtunut.

Illalla passitin miehen ja lapset postiin siksi aikaa, että sain leivottua ristäikakkupohjan uuniin. Kööri palasi kotiin ihanan paketin kanssa, joka sisälsi ylläreitä Salaiselta neuleystävältäni!


Paketissa oli kolme kerää Dropsin Merinoa, kerroslaskuri, avaimenperä (i h a n a !!!), karpalosuklaata, vadelmasuklaata ja luumukynttilöitä. Ihanin juttu oli kuitenkin mukana tullut kirje!

Salainen Neuleystäväni:
Meillä ei enää loju muuttolaatikoita (onneksi!). Koti alkaa tuntua kodilta ja tuntuu oikeasti siltä että tähän taloon tahtoisin jämähtää loppuelämäkseni. Pientä viilailua ja rempan tarvetta on vielä, mutta tykkään meidän Huvikummusta, kaikki on sopivasti vinksinvonksin ja heikunkeikun.
Kiitos kovasti paketista!
Ilahduin.

7 kommenttia:

  1. Voi että toi slipo on kaunis!! Kastemekosta puhumattakaan. <3
    Ja tuo vadelmasuklaa maistuu varmasti vielä paremmalta miltä näyttää... :P

    VastaaPoista
  2. Löytyipä taas kiva blogi! Ihana tuo kastemekko, varsinkin kun itse olen todella surkea virkkaamaan:

    VastaaPoista
  3. wow, mikä kastemekko! Meillä ollut käytössä oman äitini tekemä kastemekko <3.

    Ja kaunis slipooveri. Ja pieni päivänsäde. Suloinen prinssi.

    Ja mikä paketti! Upea!

    VastaaPoista
  4. Ihana kastemekko. Olet kyllä niin taitava. :)
    Kiva, jos paketti oli mieluinen. Mietin, onko nuo luumukynttilät liian voimakkaan tuoksuisia, sillä ostin niitä itsellenikin paketin ja täytyy sanoa, että polttaessa kyllä luumu tuoksuu. Jos näin on, niin voihan ne polttaa vaikkapa ulkona. :)
    t: Snysi

    VastaaPoista
  5. Kiitos ÄitiVaimo :) Taidan jemmata vadelmasuklaan sellaista hetkeä varten, että oot täällä maistelemassa sitä mun kanssa ;)

    Heippa Salla, ja kiitos! Itse vihaan virkkaamista, mutta niin vaan sain aikaan nätin kastemekon. Aikaa se tosin otti tovin jos toisenkin..

    Red Dragon, itsetehdyissä kastemekossa vaan on sitä jotain. Minut on kastettu suvun kastemekossa, mutta se oli jo silloin niin hauras, ettei siinä nyt enää ketään voi kastaa..

    Moi Sny! Kun avasin paketin, tulvahti sieltä ihana tuoksu. Vielä ei olla keritty luumukynttilöitä poltella, mutta pitääkin joku ilta kokeilla! Ja tosiaan, jos tuoksu on liian vahva, niin laitetaan kynttilät ulos lyhtyyn :)

    VastaaPoista
  6. Mikä kastemekko!!!
    Aivan varmasti vei hermoja, mutta kuule kyllä se kannatti :)

    Eikä salaisen ystäväsi paketti jätä yhtään sen kylmemmäksi.
    Ihana paketti kerrassaan!

    VastaaPoista
  7. Kastemekko on todella kaunis ja vaatinut varmasti myös hermoja ja vielä enemmän aikaa :)

    VastaaPoista