maanantai 28. maaliskuuta 2011

Kastemekko

Tässä on nyt se lupaamani päivitys valmiista kastemekosta. Tähän asti pitkäkestoisin neuleprojektini ehti kuin ehtikin valmiiksi reilusti (kaksi päivää!) ennen h-hetkeä, eli kuopuksen ristiäisiä. Lankana on käytetty Novitan Kotiväki-lankaa. Ohje löytyy Pirkan sivuilta. Koska aika alkoi olla kortilla, niin huijasin ja neuloin helmasta 10cm lyhyemmän kuin ohjeessa. Hyvä niin, sillä lankakin olisi loppunut nolosti kesken jos olisin helmasta ahkeroinut oikean mittaisen!Pikkutarkka näpertäminen on joskus kivaa (vastapainoksi voi sitten näpertää jemmaan tilkkuja ainaoikein-neuleena) ja nautin kovasti helman kuvion neulomisesta niinä hetkinä kun kiire ja lähestyvät ristiäiset eivät huohottaneet ahdistavasti niskaan.

Kyllä tätä kastemekkoa kannatti huhkia. Ristiäisissä se sai runsaasti kehuja ja ihasteluja osakseen. Ja jäähän tästä ihana muisto pienelle Varpuselle omista kastejuhlistaan. Saa sitten joskus monien monien vuosien päästä omille lapsilleen pukea saman mekon kastepäivänä.

6 kommenttia:

 1. aivan ihastuttava kastemekko!! ♥
  ja nuo puolipotkaritkin on tosi suloiset! :)

  VastaaPoista
 2. Nätti! Itse en olisi koskaan edes uskaltanut aloittaa tuollaista projektia kun ihan taatusti olisi jäänyt kesken.

  VastaaPoista
 3. kiitos sode :)

  hmmm, kyllä mullakin pari kertaa oli hyvin lähellä etten jättäny projektia kesken. äitin kaapista olisi löytynyt mun pikkuveljelle alunperin ostettu, mutta käyttämättömäksi jäänyt kastemekko. (veli kastettiin samassa suvun kastemekossa, missä kaikki muutkin meidän serkuksista.) lopulta ei ylpeys antanut periksi :D

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis kastemekko!!! Itse olen tekemässä osittain samaa mekkoa (yläosa sama, alaosa virkattu), mutta päänvaivaa tuottaa tuo yläosan poimutus! Tässä se näyttää todella hyvältä! Itse en ole hirveästi ikinä neulonut, joten ohje jäi mulle hieman epäselväksi. Kai sitä vain täytyy yrittää vaikka yhden kerran olen jo poimutusta purkanutkin.

  VastaaPoista
 5. Tiituli, kiitos :)
  Kyllä minäkin kirosin pomutuksen kanssa moneen kertaan. Musta ohje oli epäselvä, todettiin vaan että tee smokkipoimutus, mutta missään ei kerrottu että miten! Säädin aika paljon ja lopulta tein koko poimutuksen niin kuin se nyt sattui menemään. Ei ikinä enää!

  VastaaPoista
 6. Hei vieläkö löytyis kastemekon ohje? Pirkan sivuilta en löytänyt Jaana

  VastaaPoista