tiistai 18. lokakuuta 2011

Sukkia

Viime päivät olen näpertänyt sukkia. Nämä tulee kaikki yhteen ja samaan sukkaprojektiin, vielä olisi kassillinen lankaa samaiseen projektiin liittyen. Violetit sukat on Novitan Nallea, muut sukat Jussia. Perussukkien kaveriksi tein pitsisukat mukaillen tätä ohjetta. 



Näitä sukkia on seuraavien viikkojen aikana tulossa paljon lisää. Todennäköisesti niin paljon että sukkien neulominen alkaaa jossain vaiheessa tökkiä ihan kunnolla..

Huomenna tietokone on lähdössä taas huoltoon. On se kumma että jokaisella huoltokerralla kone menee enemmän tilttiin. Onneksi tästä lystistä ei ole tarvinnut maksaa senttiäkään, vaan kaikki on mennyt takuun piikkiin. Saattaa vaan taas tulla aika hiljaista täällä blogirintamalla..

keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Lämpimät lapaset

Tänä aamuna, kun laitoin vauvaa aamupäikkäreille takapihalle, näytti lämpömittari kahta astetta. Alkaa olla jo aika kylmä! Aamupäikkäreitten ja näitten toisten päikkäreitten välissä oltiin hetken aikaa ulkona tyttöjen kanssa ja mulla oli jo villahousut farkkujen alla. Kylmä! 

Kylmässä on parasta se, että siltä voi suojautua ihanan lämpöisillä (itse neulotuilla) villavaatteilla. Tässä on aamupäikkäreitten aikana valmistuneet lapaset minulle itselleni. 




Lanka on sitä SNY:n paketista löytynyttä Rintalan luomutilan käsityölankaa ja malli omasta päästä. Lankaa oli helppo neuloa ja fiilistelin koko työn ajan, miten ihanan lämpimän tuntuiset lapasista tulee. Tässä langassa kun vielä on rasvat tallella, niin varmasti lämmittää! Ihanaa!

tiistai 11. lokakuuta 2011

Laiska päivittäjä

Pitäisi päivitellä blogia useammin. Mutta kuten aikaisemmminkin oon todennut, aikaa neulomiselle on, mutta valmiista töistä kirjoittaminen blogiin on niin vaivalloista. Muka.

Ennen Espanjan reissua tykästyin Kalajoki-sukkiin ja neuloinkin niitä kaksi paria. Värinä tykkään enemmän tästä punaisesta, mutta tuossa harmaassa jokikuvio näkyy paremmin. Lankana oli Novitan Nallea. 




Punaiset sukat jäävät omaan kaappiin ja harmaat pääsevät pukin konttiin. (Kyllähän sitäkin pitää pikku hiljaa alkaa täyttää. Muuten iskee stressi jouluviikolla..)

En tiedä mitä teen sitten kun meidän perheestä ei enää löydy vaippaikäisiä. Esikoinen on elellyt onnistuneesti pari kuukautta vaipatonta elämää, ja kaikki vaipat on nyt siirtyneet vauvan käyttöön. Tai ainakin odottelemaan että vauveli kasvaa niihin sopivaksi. Ainoitakaan villavaippahousuja ei enää tarvittaisi! Mutta kun niitä on niiiiiiin ihana neuloa!


Valkoiset villahousut on neulottu vyötteettömästä villalangasta, jonka perin miehen mummolta. Jämäkkää lankaa, eikä varmasti päästä pissiä läpi! Ohje oli Ottobrelta. Vaaleanpunasävyiset villikset on Novitan puroa ja niissä on mukailtu Curly Purlyn ohjetta. Jälkimmäiset ovatkin olleet jo parina yönä käytössä. On hyvät ja istuu meidän mahattomalle megapyllylle!

Sitten vielä ne ranteenlämmittimet, jotka neuloin Salaiselta Neuleystävältäni saamastani Regian sukkalangasta. Tykkään langan väristä kovasti, enkä vain siksi että värin nimi on Landscape color Twilight! (Susipoika on melko HOT..) Malli on omasta päästä enkä ole siihen täysin tyytyväinen. Saattaa olla, että jos mielenkiintoa riittää niin neulon nämä vielä ranteesta eteenpäin uusiksi...


Nyt teekupin ja suklaan kanssa sohvalle parantelemaan flunssaa. 

Yritän jaksaa taas päivitellä blogia ahkerammin! (Enkä vaan blogin takia, vaan myös perhesovun säilymisen nimissä. Nämä valmiit päivittämättömät työt kun tuppaa lojumaan välillä pitkiäkin aikoja kirjahyllyssä tyhjän panttina. Blogatut työt päätyvät joko käyttöön tai niille varattuun laatikkoon odottamaan jatkotoimenpiteitä.)

Duhadedä

Otsikon mukaisesti täällä elellään sängyn ja nenäliinan välissä. Kotiäidillä ei tosin ole sellaista luksusta kuin sairaslomapäivät, joten tyttöjen ehdoilla tänään on silmät ummistettu noin tsiljoona kertaa (uhmiksen sängyssä on hyvä kölliä kun lapsukaiset tappelee samasta lelujunasta...)

Iltapäivällä kipaisin postilaatikolla ja sieltä löytyi postia SNYltä! Levy Geisha-suklaata! KIITOS!! Vaikka makuaisti on nuhan myötä hiukan huonossa jamassa, TIEDÄN että suklaa maistuu taivaalliselle ja tekee ihmeitä mielelle. Kiitos ihana SNY! Parempaan saumaan ei suklaa olisi voinut saapua!

sunnuntai 9. lokakuuta 2011

SNY-postia!

Pikainen päivitys vanhempien koneelta! Oma kone on toista viikkoa huollossa ja siihen vaihdetaan suunnilleen kaikki paitsi kuoret...

Oltiin perheen kanssa viime viikon tiistaista tämän viikon tiistaihin Espanjassa ja sillä aikaa postimies oli kiikuttanut laatikkoon postia SNYltä! Paketista löytyi ihanaa Rintalan luomutilan käsityölankaa, Zauberball-kerän ja Regia sukkalankaa kerä. Lisäksi bambupuikot ja ihania pieniä nappeja.


Regiasta ehdin tehdä itselleni jo ranteenlämmittimet syksyn ulkoleikkeihin. Lempivillapaidassani kun on hiukan liian lyhyet hihat...

Toivottavasti tietokone palaa pian entistä ehompana kotiin. On jo ikävä! Sitten laitan luvia myös viime aikaisista tekeleistä ja SNYn paketista.

Kiitos vielä SNY ihanasta paketista! Seuraavaksi puikoille pääsee Rintalan käsityölanka!