maanantai 21. lokakuuta 2013

Housuja

Äsken sain lopulta valmiiksi ne edellisessäkin postauksessa mainitut housut.
Housut on tehty Ottobren (1/13) Tiikeri -svetarihousujen kaavalla, koossa 86. Takasauman saumuroin keralla oikein, mutta haarat (puntista punttiin) jouduin kertaalleen ratkomaan ja surauttamaan uudestaan. Vyötärökin meni ekan pesun jälkeen purkuun, mutta nyt olen ihan tyytyväinen lopputulokseen! Sari Ahokaisen Rainbowphant on kuosina niin herkullinen, että on edkä pakko tilata tätä joskus vielä lisää...


 Hiukan on reilut pökät, sopivat päälle meidän hoikalle kokoa 104 käyttävälle neidillekin! 

Toiset housut ompelin eilen ja ihan ekalla yrityksellä oikein! Harvinaista!
Kaavana oli (niin ikään) OB:n Saimit (1/09) koossa 92. Malli on täydellinen hoikalle pojalle, mutta lahkeissa on vielä hiukan turhan paljon pituutta. Sehän ei haittaa, kyllä nämä alkuvuodesta viimeistään saadaan käyttöön!


Housut ovat keskenään toki hiukan eri mallisia, mutta muuten kyllä hämmentävän saman kokoisia!


Loppuun vielä sovituskuva Saimeista.


Puntti on kääräisty kaksinkerroin, eikä pituus istuen haittaa. 
Vastaopittua kävelytaitoa liian pitkät lahkeet puolestaan häiritsevät sitäkin enemmän.

lauantai 19. lokakuuta 2013

Viimeiset bodyt

Viime viikonloppuna ehdin viettää kauan kaivattua laatuaikaa huolletun ompelukoneen ja saumurin kanssa. Aikaan sain Pikkumiehelle kaksi bodya ja yhdet housut. Housut tosin saumuroin väärin, joten suuri osa ajasta meni housujen purkamiseen, ja uusiksi en ehtinyt viikonloppuna vielä surauttaa.


Hyväksi havaittu raglanhihaisen bodyn kaava (Kisuliini OB 6/12) koossa 86 pääsi jälleen käyttöön. Auto- ja junatrikoo on ostettu kestovaippakaupasta, eikä kumpaakaan löydy omasta jemmasta enää pientä tilkkua enempää. Autobodyn mustat hihat on leikelty miehen vanhasta paidasta ja junabodyn punaiset hihat löydetty jämäpalalaatikosta.

Luulen että nämä olivat Pikkumiehen viimeiset bodyt. Nyt siirrytään paitoihin, jotta aikaa vievä bodyn neppien aukinappailu ei vie liikaa aikaa pottailulta.

perjantai 18. lokakuuta 2013

Lokakuun paketti

Eilen tuli tekstiviesti smartpost-automaatissa odottavasta paketista.
Sain paketin käsiini tänään, kun mies kotimatkalla kipaisi pakettiautomaatin kautta.

Meinasin unohtaa taikapallon kuvaamisen ennen purkamista, kun olin niin fiiliksissä.



Paketissa oli taikapallon lisäksi kerä keltaista lankaa ja muumimamma-kortti.


Taikapalloon oli kiinnitetty Swirly -vinoraitasukkien ohje.


Taikapallosta paljastui kynttilöitä, salmiakkia, suklaapatukat (tällä kertaa Tytöt saivat itse syörä omat muumisuklaansa, ja äiti ja isi huolehtivat Pikkumiehen suklaasta), huulirasvaa (pitänyt kaupasta ostaa vaikka kuinka monta viikkoa!), teetä, salmiakkisuklaata, neulottu tiskirätti ja mantelin tuoksuista käsirasvaa. Koko komeus oli kääräisty nätin väriseen Fabel -lankaan. Pitänee tehdä ne vinoraitasukat, näyttivt ainakin ohjeen perusteella vinkeiltä.

Kiitos SNY! Osui ja upposi!

keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Rainbow Special ja Herringbone

Viikonloppuna tajusin, että kesä on tosiaan ohi ja  olisi aika kaivaa talvivaatteita esille. Eniten tietysti kiinnosti mitä ja minkä kokoista villavaatetta pitäisi talven aikana saada aikaan. Tulikin hiukan kiire, kun huomasin, ettei Pikkuherralle ollut villahousuja! (Niitä vaipan kanssa pidettäviä toki on vaikka muille jokaa, mutta niissä ei ole pitkiä lahkeita...) Ei siis auttanut muu, kuin etsiä netistä sopiva villahousuohje ja ryhtyä työhön!


Langaksi valikoitui Salaisen neuleystävän syyskuun paketista löytynyt vihreäsävyinen Drops Fabel. Ohje löytyy täältä. 80/86 koko tunti liian pieneltä ja 92/98 taan ihan liian suurelta, joten tein välikoon omilla mitoilla. Hyvät tuli!

Myös SNYltä saatu Dropsin Delight pääsi puikoille ja minä sain uudet kotisukat.
Herringbone-sukkien ohje löytyy Garnstudion sivuilta.


Sanomattakin on selvää, että samaisessa paketissa mukana tullleet karkit on syöty. Aikaa sitten!