torstai 28. helmikuuta 2013

Kiitossukat

Esikoisen kerhon apu-ohjaaja oli ennen hiihtolomaa viimeistä päivää töissä. Kiitokseksi viime syksystä ja alkuvuodesta askarreltiin tyttöjen kanssa kortti, jonka mukaan laitettiin villasukat.


 Sukat on neulottu violetista Cascaden Heritage -langasta. Kamera vääristää taas värejä. Mallin löysin Cascaden sivuilta ja se on nimeltään Artichoke Socks.


Piti ihan Googlen kuvahaulla tarkistaa, että minkä näköinen se artisokka on, jos sukkien nimi tulee varren artisokkaa muistuttavasta kuvioinnista. En näe yhdennäköisyyttä.

perjantai 22. helmikuuta 2013

Kauluri ja junasukat

Mulla on jatkuvasti kesken joku iso neulomus (tällä hetkellä räsymattotunika itselle, esimakua saa ihailemalla blogin taustalla näkyvää kuvaa) ja siinä ohessa paljon pientä, jota voi tehdä muskarin kahvilassa, tai leikkitreffien kahvipöydässä. Isomman neidin kaulurin kanssa vierähti tovi jos toinenkin. Väliin puski kaiken maailman joululahjat ja tilaustyöt.


 Oranssi kauluri on tehty Seiskaveikasta Novitan 7-veljestä ohjekirjan opastamana. Itse en tykkää noista leteistä, mutta neiti on itse niin ylpeä kauluristaan että esittelee sitä kaikille "äiti teki mulle uuden kaulurin!!"

Junasukat ovat yksinkertaisuudessaan mahtavimmat vauvan (ja pienen lapsen) sukat. Ikinä.


Punaiset junasukat on tehty Novitan Woolista.

Tänään alkaa miehen hiihtoloma, jonka perään vietetään vielä viimeinen isyyslomaviikko. Suuri suunnitelmani on (kodin remontoimisen ohessa) saada valmiiksi mm. se räsymattotunika ja paljon jo leikeltyjä, oittain ommeltuja lastenvaatteita. Voisin ehkä myös heittäytyä hillittömäksi ja kuskata ompelukoneen ja saumurin huoltoon! Hui!

maanantai 18. helmikuuta 2013

Synttärijuttuja

Alkukuusta vietettiin Pienemmän Neidin toista syntymäpäivää. Koen hiukan hankalaksi keksiä omille lapsille lahjoja, kun eivät varsinaisesti vielä mitään tiettyä osaa pyytää. Jotain kivaa piti kuitenkin keksiä. Lopulta pyysin ystävää diilaamaan Tampereen Vaahtomuovista vaahtomuovihepan, jolle synttäreitä edeltävänä iltana ompelin päälisen.



Hepasta tulikin dinosaurus (sankarin mielestä krokotiili). Punainen joustofrotee on Myllymuksuilta ja violetti ja musta Kestovaippakaupasta. Silmän valkoinen trikoo on H&M:n mammatopista, joka urheasti palveli kaksi raskautta, mutta lörtsähti kolmannen kohdalla.

Hepan/dinosauruksen/krokotiilin päälisen kiinnitys on toistaiseksi parilla hakaneulalla pohjassa. pitää ostaa oikean pituinen vetskari ja ommella se paikalleen.

Blogin synttäriarvonnassa jämälankatuotoksen itselleen voittanut ÄitiVaimo toivoi harmaita, lyhytvartisia sukkia, joissa on jokin kuvio. Lankalaatikosta löytyi 1,5kerää "jostain" peräisin olevaa Sandnessin Alpakkaa. 2,5mm puikoilla niistä syntyi oikein kivat Kalajokisukat.


Tuulan jämäkangastuotos odottelee vielä hetken valmistumistaan. Pyyntönä on kestoliivinsuojia, ja ennen kuin kaikki materiaali on kasassa, pitää ommella parit kestovaipat valmiiksi. Eiköhän nekin parin viikon sisään valmistu.

torstai 14. helmikuuta 2013

Lisää heppoja

Jäi harmittamaan se Pienemmän Neidin liian lyhyt heppatunika. Oli pakko korjata tilanne ja surauttaa lopuista kankaista oikean kokoinen paita. Heppatrikoota ei riittänyt hihoiksi (meni kikkailuksi, että riitti edes etu- ja takakappaleisiin), joten tilasin sunnuntai-iltana Emeli Desingilta vihreää pallotrikoota.


Lopputulos on oikein kiva, Pienempi Neiti halusi paidan välittömästi kuvan oton jälkeen päälleen!
Malli on OB 4/12 Raglanhihainen paita, koossa 92.

keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Ei Niin Salainen NeuleYstävä

Tänä keväänä en jaksanut osallistua Salaiseen Neuleystävään. Pidän kuitenkin ringin ideasta, joten päätin kevään osalta olla oma neuleystäväni. Kevään virallisessa SNY-kierrossa helmikuussa muistetaan ystävää ystävänpäiväteemalla. 


Prismasta tarttui mukaan Muumi Rakkaus -muki, suklaalusikka ja kerä ruskeasävyistä Usvaa. Taustalla mieheltä saadut ystävänpäivätulppaanit.

perjantai 8. helmikuuta 2013

Heppoja

Eilinen päikkäriaika kului rattoisasti kaavoja piirrellen ja kankaita leikelleen. 
Joululahjaksi saadusta Mekkotehdas -kirjasta ensimmäisenä pääsi kokeiluun Elinan kaava.
Tänään päikkäriaikaan oli ompelun vuoro.

Ruskeasta heppa-trikoosta valmistui mekko koossa 110/116 Isommalle Neidille.

  
..ja turkoosista tunika koossa 86/92 Pienemmälle Neidille. Hiukan liian lyhyt tuli, olisi kai sittenkin pitänyt tehdä koossa 98/104. Leveyttä on kuitenkin reilusti.


Pitää hiukan pohdiskella meneekö heppa-tunika purkuun ja muokattavien pinoon...