perjantai 30. marraskuuta 2012

Pikkumiehen bodyja

Tässä on vielä niitä viime viikonlopun tuotoksia. Luulin, että valkoiset nepit olivat loppuneet, mutta sitten niitä löytyikin iso pussillinen ihan muualta, kuin missä niiden paikka on. Pitää jatkossa panostaa enemmän työhuoneen siistinä pitämiseen...

Molemmat bodyt on tehty OB 6/12 raglanhihaisen bodyn kaavasta, koossa 80. Vihreän bodyn kanssa meni säätämiseksi ja siitä tuli lopulta jotain 68/74 kokoista. Molemmat trikooot on tilattu Kestovaippakaupasta ja resori on Myllymuksuilta.


Loppuun vielä vihreän bodyn sovituskuva Pikkumiehen päällä:

tiistai 27. marraskuuta 2012

Turkoosia

Viime viikolla piirtelin kaavoja ja leikkelin kankaita. Viikonloppuna pääsin jo ompelemaankin! 

Ompeluksina syntyi raglanhihainen Sienipaita kokoa 92 meidän pienemmälle neidille. Kaava on Ottobren numerosta 4/12. Samanmoinen paita (punaisella dinosaurus-kankaalla) odottaa valmistumistaan työpöydällä.


 Pienen bodyn lammas-kangas on jotenkin niin suloista, että en millään olisi raaskinut leikellä sitä bodyksi, mutta se oli jo niin leikelty, ettei mitään tämän isompaa olisi muutenkaan kankaasta saanut. Bodyn ohje on Ottobren numerosta 6/12.

Pääntien kanttaus meni vähän niin ja näin, mutta toivon että bodyn tuleva omistaja ei siitä ole moksiskaan. Lammasbody lähtee vauvalahjaksi ystävän pienelle rinsessalle.


Päiviteltävää olisi enemmänkin, jos saumat ommeltuisivat niin kuin haluaisin! Tänään siis päikkäriaika on pyhitetty ratkojalle, ompeluspinolle ja sohvan nurkalle. Puuh. Ei jaksaisi.

maanantai 26. marraskuuta 2012

Laiskottelija

Laiska päivittäjä tässä päivää!

Ensin kaksi kuvaa töistä, jotka valmistuivat jo syyskuussa. Sormettomat käsineet on tehty Salaiselta Neuleystävältä saadusta keltaisesta Dropsin Merino Extra Fine -langasta. Olivat kovassa käytössä koko lokakuun!


 Pitkävartiset piirakkasukat on neulottu Novitan Seiskaveikasta sukkalehden ohjeen mukaisesti (lisäsin varteen vähän pituutta!). Nämäkin ovat olleet ahkerassa käytössä koko syksyn kotimme lämmitysongelmien johdosta.


 Lapsen kauluri ja "noin 2-vuotiaan sukat" on neulottu Teeteen Pallas -langasta. Kaulurin ohje on hyväksi havaittu ja keksitty omasta päästä. Vihreät junasukat valmistuivat Dopsin BabyMerinon jämistä.


Jämäprojektina olen tehnyt myös muutamat Apupuput, mutta ne muuttivat jo uuteen kotiinsa ja kuva jäi ottamatta. Harmi!

lauantai 24. marraskuuta 2012

Piristävä paketti

Salainen Neuleystävä -kierron marraskuun paketin teemana oli
"piristystä illan hämäryyteen". 
Oma pakettini saapui perille myöhään eilen illalla. Keskiviikkona jo odotin pakettia saapuvaksi ja ryntäsin postilaatikolle, kun näin yläkerran ikkunasta postiauton lähestyvän meidän laatikkoa. Ei tullut paketti sinä päivänä. Torstaina olin juuri imettämässä Pikkumiestä, kun näin postiauton pysähtyneen meidän laatikolle. Näin myös, kuinka postitäti kirjoitti korttia autossaan... jos imetys ei olisi ollut kesken, olisin rynnännyt autolle hakemaan postit. Postitäti ystävällisesti ilmoitti kortissaan, että minulle on paketti, joka ei mahtunut laatikosta sisään, ja että voisin noutaa sen postista illalla. Illalla en postiin asti päässyt, kun käytiin Isomman neidin kanssa muskarissa, mutta mies lupasi koukata postin kautta perjantaina paluumatkolla töistä. Eilinen ilta oli hektinen, joten pääsin perehtymään pakettiin vasta kun mies oli lähtenyt pikkujoutuihin, Neidit viety isovanhemmille yökylään ja Pikkuherra laitettu nukkumaan.


Paketista paljastui Roosanauha -kynttilöitä, punaisia Pandan Natural -lakuja (meni jo!), kaksi vyyhtiä ihanan sinistä Cascade 220 -lankaa (toisen kerin illalla, aikomuksenani neuloa itselleni huivia sohvannurkassa..) ja muumi-teemaisesti nessupaketti, Muumimamman voimajuomaa (tämä pääsi juuri loppumaan, joten täydennys tuli oikeaan saumaan!), Muumipeikko -rasia ja Muumi-kortti, jossa on mustikkamuffinsien ohje.

Kyllä piristi! Kiitos sny!

lauantai 10. marraskuuta 2012

Heijastinnalle

Sain jokunen päivä sitten (rehellisyyden nimissä ei kyllä ole mitään muistikuvaa, oliko edes tällä viikolla, vai ehkä jo viime viikolla, vai jo sitäkin aiemmin..) Salaiselta Neuleystävältäni kortin ja tarvikepaketin heijastinnalleen.


 Joku ilta, kun saan muksut ajoissa nukkumaan, voisin perehtyä heijastinnallen tekoon. Ainakin tuossa kuvassa Herra Karhu näyttää hyvin sympaattiselta!

Oon myös unohtanut vilauttaa täällä niitä valmiita Kalajokisukkia, jotka tein  lokakuun SNY-paketista tulleesta Maijasta ja ohjeesta. Onneksi otin näistä kuvan heti näitten valmistuttua lokakuun lopulla, koska nyt, kun sukat ovat olleet lähes päivittäisessä käytössä, on niissä jo nukkaa, eivätkä enää näytä yhtä edustavilta kuvassa.


Tykkään!

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Jotain sinistä

Tulipas muuten mieleen näin sunnuntai aamuna, aamukahvin ryystön lomassa, että kyllä mä jotain olen joskus ommellutkin, ja ihan valmiiksi asti saanut!

Elokuussa huomasin, että kauppojen lastenvaaterekit ovat pullollaan harmaata ja mustaa siitä kohdasta, missä pienten poikien vaatteet ovat. Samalla tavalla, kuin tyttöjen rekeistä on hankala löytää muuta kuin vaaleanpunaisen eri sävyjä. En halunnut pukea meidän pikkumiestä niin tylsiin väreihin, joten päätin, että kun kotoa ompelukone ja saunuri kerta löytyy, niin ehkä olisi aika opetella ompelemaan niillä jotain aavistuksen haastavampaa, kuin t-paitoja.


Tadaa!! Vähän hyppäsin haasteellisempaan ompeluun kertarysäyksellä. Hupparin tekeminen oli suhteellisen helppoa. Vuorin ompeleminen vaati tosin jo ajatustyöskentelyä, mutta hyvä siitä tuli. Jumpsuittiin ompelin myös vuorin, vaikkei sitä ohjeessa ollutkaan. Vetskarin ompelemisesa meinasikin sitten jo pää räjähtää... Tai ei niinkään siinä ompelemisessa, vaan sen pähkäämisessä, miten vetskarin muka saa hyvin ommeltua. Kaavat sekä huppariin, että jumpsuitiin löytyvät Ottobren numerosta 4/12. Molemmissa vaatekappaleissa on kohtia, jotka nyt tekisin toisin, mutta hyvät niistä tuli! Kehtaa käyttää julkisilla paikoilla!

Molemmat vaatekappaleet ovat kokoa 62, mutta mielestäni melko reiluja (olen käsittänyt, että Ottobren kaavoissa näin usein on..?) Meidän pitkä hoikkeliini, hukkuu noihin molempiin, vaikka käyttääkin jo muuten 68cm vaatteita.

Kaikki kankaat on ostettu Kestovaippakaupasta, lukuunottamatta resorikanttia, joka on Myllymuksuilta.