torstai 29. maaliskuuta 2012

Pieniä tipuja ja jotain muutakin

Alkuviikko meni postia kytätessä, ja eilen postilaatikosta löytyikin postin saapumisilmoitus. Ennen isomman neidin kaverin synttereitä koukattiin tyttöjen kanssa postin pihaan ja kävin hakemassa ilostuttavan paketin SNYltäni! Paketti näytti tältä:


 Hiukan syyhytti sormia avata paketti jo autossa, mutta sinnittelin kuitenkin synttäreille ja vielä synttäreiltä kotiin ennen kuin ryntäsin saksien luo ja leikkasin paketin teippaukset auki!


Paketista paljastui muumirasia (tytöt meinasivat jo omia sen leikkeihinsä, mutta äiti pysyi lujana. Tämä on minun!), rairuohon siemeniä (meillä laitettiin tänävuonna ruohot ajoissa kasvamaan ja ne on nyt jo niin ylipitkät, että pitänee laittaa uusi satsi tulemaan..), pussillinen pieniä suklaamunia, sulkia pääsiäisaskarteluun, pikkutipuja ja kerä Steinbach Wolle Aktiv Pronto -lankaa, josta SNY toivoi minun tekevän jotain itselleni (ja kuten kuvasta näkyy, jotain siitä on jo valmistumassa.. katsotaan mitä tulee!)

Kiitos SNY, paketti osui ja upposi tälläkin kertaa!

perjantai 23. maaliskuuta 2012

Sukat pienille pojille

Esikoisen bestiksestä tuli toissa viikolla isoveli. Pienelle herralle neuloin junasukat Dropsin Alpakasta. Oli todella ärsyttävän ohutta ja liukasta lankaa sukkiin! 


Isoveljelle neuloin villasukat Seiskaveikan jämistä. Valkoiset kantapäät (jotain vielä vanhempaa jämää..) pelastivat sukat, koska ilman niitä ei kokonaisia sukkia tuosta sinisäävyisestä langasta olisi syntynyt!

 

 Bonuksena vielä äidille kisu-rätti King Cole Bamboo Cotton -langasta.




Lapsen kauluri

Eilisen muskarin päätteksi tajusin että meidän taloudesta löytyy lapsille vain yksi kauluri, vaikka lapsia on kaksi. Kotona ehdin hätinä ottaa itseltäni kengät ja takin pois, ennen kuin syöksyin jämälankalatikolle. Jossain on pakko olla vielä sopivan kokoinen kerä värikästä Novitan Nallea!

Lanka löytyi ja illalla Housen ja Viidakon tähtösten seurassa syntyi Omastapäästä-kauluri. Tein sen vakoilemalla vanhasta kaulurista silmukkamäärät. Vanhan kaulurin tein (omasta päästä) noin kaksi vuotta sitten meidän isommalle neidille ja kauluri on kuvioissa edelleen! Uskallan siis luottaa siihen, että tämäkin kauluri on käytössä vielä parin vuoden päästä!



Lankana on Novita Nalle Marjaretki. Olisin halunnut kaulurille vielä muutaman kerroksen lisää pituutta, mutta lanka loppui kesken...

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Häälahja

Ystävät menivät alkuvuodesta naimisiin.

Eilen illalla (ei-enää-niin) tuore aviopari sai meidän perheeltä lahjaksi aikaisemmin tässä blogissa mainitut tabletit/pannunaluset ja tiskirätin.

Paketti

Tabletit/pannunaluset on virkattu keltaisesta (ja valkoisesta) Novitan Huopasesta tätä ohjetta mukaillen. Valmiin ja huovuttamattoman työn kokoero pääsi taas yllättämään. Laitan kuvan seuraavista tuotoksista, ennen ja jälkeen pesukoneen!

Tabletit/pannunaluset
Tiskirätti on neulottu King Cole Bambo Cotton -langasta. Ohje on peräisin Kris Knits :in sivulta.

Tiskirätti


keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Paniikkiratkaisuja

Meidän tytöillä on Brion yhdistelmärattaat nukelle. Aisan kuminen päälys maistuu ilmeisesti jotenkin erityisen hyvälle, kun tuo vuosikas termiitti tykkää siitä paloja nappailla omaan suuhunsa. Mies joenhotti aisan teippaamista, mutta itse päädyin hiukan naisellisempaan (ja miehen mielestä "hipimpään") ratkaisuun ja neuloin aisaan suojan punasävyisestä Teeteen Pallas -langasta.



Lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen! Tykkään rattaista nyt jopa enemmän kuin ennen tätä uutta lisäosaa. Nyt näissä on sellainen.. hmm.. persoonallisempi meininki.

perjantai 9. maaliskuuta 2012

Hyperventilointia ihanuuden edessä

Käsityöliike Silmu & Solmu ei koskaan petä! Missään muualla en oo koskaan törmännyt näin nopeaan toimintaan. Tein tilauksen keskiviikkona, jolloin maksoin ostokset, ja jo tänään löytyi pehmeä paketti postilaatikosta! Onneksi ihanuudet on pakattu papaeripussiin, johon oli kätevä hyperventiloida kaiken ihanuuden edessä! Seuraavaksi kuvia kaikesta ihanasta:



 Piti ostaa muistivihko omille ideoille ja laskelmille. Ne kun tuppaa yleensä olemaan miljoonalla irtopaperilla, jotka sitten päätyvät meidän pikkutermiittien kautta roskikseen. Kansien välissä muistiinpanotkin pysyy tallessa! Aivan rakastettavan ihana Virkkuukoukkusen muistivihko. Pakko oli saada!

Myös Knit Pron Symfonie Wood -pöyröpuikko tuli tarpeeseen. Kuten edellisessä postauksessa kerroin, nyt perehdytään kahden sukan yhtäaikaiseen neulontaan samalla pyöröpuikolla, ja multa puuttui riittävän pieni pyöröpuikko, johon ei silmukat jää vaijerin ja puikon väliin kokoana jumiin..

Succaplokin silmukkamerkit halusin, koska tykkäsin ideasta. Ja olen ahkera hukkaamaan silmukkamerkkejä. Ja hei! Onhan nämä ihan syötävän suloisia!!1 


King cole Bamboo Cotton -langat menee tiskiräteiksi. (Häälahjaksi yhdelle pariskunnalle, kihlajaislahjaksi toiselle ja tuparilahjaksi kolmannelle.. tästä lisää myöhemmin! )


Teeteen Pallasta tilasin lisää, niitten SNYltä saatujen kaveriksi. Nyt on sellainen projekti päällä että piti saada hiukan lisää lankaa. Iiks! (Tästäkin lisää myöhemmin..)



Illalla vielä käyn Prismassa hamstraamassa Huopanen lankaa ison kasan noita jo edellä mainittuja lahjoja varten. Sanomattakin on selvää että ensi yönä ei nukuta, vaan päästetään neuloosi valloilleen!

keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Varpaista varteen

Maanataina tarttui kirjastosta mukaan tämä kirja:


Eilen pääsin päikkäriaikaan reenaamaan mallisukkia. Toisessa on jo kantapää, ja toisen kantapään tekeminen alkaa heti kun tämä postaus on lähetetty!

Eilen tilasin myös ihanuuksia Käsityöpuoti Silmu & Solmusta. En millään malta odottaa milloin posti tuo paketin!