tiistai 28. helmikuuta 2012

Lisää sukkia

Lauantaina alkoi meidän perheen hiihtoloma. Sen kunniaksi päätin että keskeneräisten töitten  laatikkoon on pakko saada joku tolkku! Kaivoin laatikosta neljät keskeneräiset sukat, jotka ajattelin saavani pienelä vaivalla valmiiksi. Ja valmista tuli!

Novitan sukkalehdestä, löytyi näitten palmikkosukkien ohje. Ensimmäinen sukka oli jäänyt kesken, joten tein sen loppuun ja samalla puikotin sille toisen sukan kaveriksi. Nää on nyt miesten kokoa, mutta en oikein vielä tiedä näille osoitetta. Lankana käytin Novitan siskaveikkaa. Mustaa lankaa on vaikea kuvata, jos meinaa saada kuvionkin näkymään...


Mustien sukkien takana näkyy pienemmät ja kirjavammat sukat. Ne on kokoa 30, ja vielä (onneksi!) vähän liian isot meidän kohta 3vuotiaalle neidolle, jonka jalka kasvaa niin hurjaa vauhtia, että pitäisi melkein ostaa kolmannet talvikengät tälle talvelle!! Malli on omasta päästä, mutta inspiroiduin Myrteistä. Varren lanka on kirjavaa Filati Cerviniaa ja jalkaterät neuloin Novitan Jussista. Nämä oli molemmat jalkaterää vaille valmiita.


Punasävyiseltä pikkusukalta puuttui kaveri. Nämä on neulottu Novitan Marjametsästä Marttojen vauvansukkien ohjeella. Nopeat neuloa, ja niin pienet, ettei meidän sirojalkainen vuosikas enää ollut sopiva sukkamalliksi!


 Pitsisukka kaipaili kaveria ja sellaisen sai! Ohje on ollut Joulupirkassa 2008, ja sitä olen muokkaillut vähemmän pitsiseen muotoon. Lankana käytin Novitan Jussia. 

Katsotaan ehdinkö vielä ennen hiihtoloman loppua neuloa jotain keskeneräistä valmiiksi. Seuraavilla töillä kun alkaa olla aika paljon enemmän kokoa, kuin sukilla...

maanantai 27. helmikuuta 2012

Piirakkasukat

No mäkin sitten, kun kaikki muutkin...

Mulla oli tylsän harmaata Jussi-lankaa muutama kerä ja sille piti keksiä käyttöä. Selasin sitten Novitan sukkalehteä ja arpa osui piirakkasukkiin, joita monella olen nähnyt blogeissa.

Mun isotäti teki tälläiset joskus 15 vuotta sitten mun äitille. Malli oli niin herkullinen, että päätin opetella tekemään samanlaiset. En vaan sitten kovasta yrityksestä huolimatta onnistunut selvittämään valmiista sukasta miten kuvio oli tehty... Nyt ohjeen nähneenä, tiedän kyllä missä kohtaa mentiin muinoin metsään. Se on se välikerros, jonka aikana ei enää lisätä yhtä langankiertoa...

tiistai 21. helmikuuta 2012

Laskiaistiistai

Perjantaisella Prismareissulla tarttui parit langat mukaan. Täällä on helmikuun ajan Prismassa kaikki Novitan langat -20%. Marssin intoa puhkuen lankahyllylle ja... niin, en enää tiennytkään mitä haluaisin ostaa. Totesin, etten oikeastaan tarvitse mitään! Siis mitä ihmettä?! Miten voi olla tarvitsematta lankoja?! Ostin sitten yhden kerän sinisävyistä 7 veljestä Polkaa ja kaksi kerää pinkkiä Huopasta. Pitää ehkä palata sinne lankahyllylle vielä ennen kuun loppua...

Seiskaveikasta tuli sukat


Huopasesta (ja vanhoista Nallen jämistä) Lovikka-lapaset mulle ja pienemmät meidän vuosikkaalle  


Viimeiseksi vielä ajankohtaa sopiva herkku. NAMS! Mukavaa laskiaista kaikille!


maanantai 20. helmikuuta 2012

Helmikuun paketti

Mies toi tänään työpäivänsä jälkeen postilaatikolta pehmeän paketin, joka oli osoitettu minulle. Paketista paljastui kortti, sekä ihanuuksia sekä minulle, että tytöille:


Langat ovat ihanaa punasävyistä Regiaa (tiedän jo millaiset sukat tästä tulee!!) ja kaksi kerää Teeteen Pallasta (tästäkin mulla on jo visio, mutta siitä lisää myöhemmin..) Värit osuivat nappiin! Punaisen eri sävyt vaan on mun juttu.


Tarrat ja tussit annoin esikoiselle lohdutukseksi kurjasta olosta. Meillä on molemmat pikkuneidit järkyttävässä räkätaudissa ja isompi kertoi päikkäreiden jälkeen että on huono olo. Appelsiinimehu vähän helpotti oloa, ja Burana antoi neidille ainakin lisää vauhtia. Tusseja meillä ei aiemmin oltu (luvan kanssa) kokeiltu, mutta nämä olivat niin ihanan isoja yksilöitä, että ajattelin sopivan hyvin neidin käteen :)


Viimeiseksi kuva vielä tyytyväisestä räkänenästä ja uusilla tusseilla tehdystä taideteoksesta :)


Kiitos SNY ihanasta paketista!

keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Päivittelyä

Blogin (liian) pitkään jatkuneeseen hiljaiseloon on pätevä syy. Olen ollut erittäin huonovointinen ja väsynyt joulukuun alusta asti. Oksentelu on onneksi jo kurissa, ja nesteetkin pysyy sisällä, mutta väsymys on edelleen lamauttava. Neulominen aiheutti pitkään samanlaisen olon kuin autossa lukemin matkapahoinvoinnista kärsivälle. Eli yäks vaan!! Kuvavinkki vielä tämän olotilan aiheuttajasta:


Virkkailen Novitan Kotiväki-langasta jotain suhteellisen isoa vaatekappaletta pienelle ihmiselle. Soisin tämän vaatekappaleen olevan valmis ennen elokuuta! :)

Ne muutamat työt, jotka blogihiljaisuuden aikana ovat valmistuneet (ja joista olen tajunnut ottaa kuvan, ennen lahjaksi antamista) ovat tässä:

 Villasukat Novitan sukkalehden ohjeen mukaan ystäville joululahjoiksi. Lankana 7 veljestä.

 Anopille Haruni Dropsin Alpacasta.

Ja ystävän vauvalle norjalaismyssy jostain merinolangasta, jonka vyöte on hävinnyt.

Pienen ihmisen iso peitto

Syksyllä Novitan tehtäänmyymälässä muutama kerä Pretty Baby -lankaa hyppäsi koriin, vaikken niitä ollutkaan suunnitellut ostavani. Samana iltana puikoilla olikin jo vauvan peiton alku.


Ohjetta ei tarvinnut sen kummemmin etsiä, tiesin että täydellinen peitto-ohje on Modan numerossa 2/2010. Olinhan neulonut lehdestä viereisen ohjeen mukaan vauvan peiton pienelle Auroralle. Tämä toinen peitto on Auroran pienelle veljelle. Jos sukupuoliveikkaus meni harakoille, pitänee neuloa sopivammalla värillä uusi peitto!

Viime viikolla sain ihanan piristyksen SNY:ltäni. Kiitos! :) Melkein 3-vuotias Inkeri-neito ilmoitti jo mihin vaatteeseen kuvat voisi lisätä!