lauantai 9. huhtikuuta 2011

Heinähatun pikkupeitto

Ystäväpiirissäni jyllää vauvabuumi ja ennen vuoden loppua maailmassa on monta ihanaa ja tärkeää palleroa. Tämä vihreä peitto on pienelle Heinähatulle. Peitto on neulottu kulmasta kulmaan. Ensin loin puikoille kolme silmukkaa ja joka kerroksen alussa lisäsin yhden silmukan. Työn puolessa välissä, kun lankaa oli enää puolet jäljellä, päättelin joka kerroksen alussa yhden silmukan. Viimeiset kolme silmukkaa päättelin kerralla. Ajattelin neulahuovuttaa peiton kulmaan vielä jonkun pienen kuvan. Ensin vain pitää päättää minkä kuva olisi kiva!

En tiedä mitä lankaa tämä maailman pehmein lanka oli, vyötteet eivät olleet tallella. Lanka tosin tuntui käsiin samalta kuin Novitan Pretty Baby, joten päättelin että lanka saattaisi olla 100% akryylilankaa.

Vauvan sukat

Nämä ovat vauvan sukista parhaiten jalassa ja mukana menossa pysyvät. Sain linkkivinkin ohjeisiin samalta anonyymiltä vauvafoorumilta, josta mainitsin edellisessä päivityksessä (kiitos!). Sukat ovat vielä reilun kokoiset 2kk ikäiselle sukkien omistajalle, mutta olleet silti ahkerassa käytössä jo reilun viikon. Uskallan veikata että nämä sukat menevät vielä monta kuukautta sekä nilkan, että jalkapöydän päällä olevan ribbineuloksen ansiosta!

Ohjeessa käytettiin alpakan lankaa, mutta jämälankalaatikosta löytyi taas samaa vanhaa (vähän jo ehkä tylsää) Novitan Nallea. Lanka on väriltään vaalean violetti ja matkannut mukanani neljässä eri osoitteessa. En edes tiedä myydäänkö kyseistä väriä enää missään!